HTML

Széria

Minden, sokunk kedvenc bajnokságáról, az olasz Seria A-ról!

Friss topikok

Linkblog

34.forduló - szombati előzetes

2008.04.19. 17:14 nepjuve

Újabb forduló, újabb esély, hogy forduljon a kocka. Az előző héten szinte alig változott valami, a 14. helytől (Torino) lefele bárki kieshet, a bajnoki címért még mindig Milánóban és Rómában izzadnak, és a BL indulást érő helyeken sem történt változás, egyik csapat sem tudta kihasználni az ellenfelek botlását.

 

 A Fiorentina fogadja a Palermot a forduló legnagyobb meccsén. A Fio a hétvégén gyakorlatilag nem játszott meccset, ugyanis amit az Inter ellen műveltek, az túlságosan nem nevezhető focinak, ellenben a Palermo helyzetek sorát kidolgozta, de csak egy Miccoli szabadrúgás góllal nyertek a szicíliai rangadón. A Fiorentinának kötelező végighajtania a meccset, ugyanis alattuk van a pokol, ahol a Milan és a Sampdoria pályázik a lilák utolsó BL indulós helyére. A múlt héten mákjuk volt, ugyanis egyik üldöző sem tudott nyerni ( a leggázosabb a Samp veresége volt a tökuccsó Reggina ellen, akik így már nem tökuccsók), ám most nem botladozhatnak. Ha be akarják biztosítani a BL selejtezőn való indulást a következő 2 meccsüket kötelező lesz megnyerniük. Ám ez nem bizonyul könnyűnek, hiszen egy olyan Palermo ellen lép pályára, akik az „új” edző érkezése óta szárnyalnak. Igaz, hogy már nem lesznek bajnokok, sem európai kupában indulók, sem pedig kiesők, azért nem mindegy, hogy hol végeznek a bajnokságban, kőkeményen küzdenek a becsületükért és a 8. helyért. Ami teljesen reálisnak tűnik. De ahhoz, hogy ez sikerüljön, a Fiorentina dolgát minimum megnehezítenie kéne, de a Palermo utóbbi időben mutatott játékát elnézve akár három ponttal is távozhatnának Firenzéből. Persze azért ehhez lesz néhány szava Prandelli legénységének is. De az is lehet, hogy nem. Akkor viszont mennek a levesbe és irány az UEFA kupa. A hiányzókról röviden annyit, hogy a Fiorentina fontosabb emberei közül egyedül Kroldrup, a kaméleon lesz eltiltva, és ennek tekintetében az is valószínűnek tűnhet, hogy Cesare bácsi 3 támadóval küldi harcba vérengzésre vágyó seregét, mégpedig Mutu-Pazzini-Vieri trió vezetésével. A Palermo a szokásos tizenegy emberrel fog felállni, egy változás lehetséges, mégpedig Miccoli személyében, aki egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt, és múlt héten is sokat lendített csapata támadójátékán.  -> Fiorentina – Palermo 1-1

by nepjuve

A 34. forduló nyitó meccsén elméletileg egy sima Roma győzelmet kéne látnunk. Ugyanis a Roma 3:1-re, röhögve verte az Udinese csapatát. Kár, hogy az első félidőben nem ért többet a csapat egy Nokia 3210-esnél, de a második játékrészre felturbózták magukat, és viszonylag könnyen, hármat eresztettek az udineieknek. A Romának minden esélye megvolt arra, hogy átvegye a vezetést a bajnoki táblázaton amíg az Inter botladozott hánykolódott, vergődött, szenvedett, ám mostanra visszatért az a csapat amit ősszel is láthattunk és most már aztán tényleg rohadt nehéz dolga lesz a Roma csapatának, ha a bajnoki címre tör inkább maradtatok volna a BL-ben. Ahhoz, hogy ismét nyomás alá helyezze az Intert győznie kell a teljesen megérdemelten utolsó helyen álló Livorno ellen, akik múlt héten végigszenvedték a Cagliari elleni meccset (Tavanonak meg külön gratulálunk a kihagyott üres kapus helyzete miatt). A csapat legutoljára a 26. fordulóban szerzett 3 pontot az akkor éppen szenvedő Catania ellen. Kőkeményen elgyepálták őket 1:0-ra. Azóta a legszebb eredmény egy Siena elleni 0:0 volt. Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy a mutatott játékuk alapján a Livorno biztosan ki fog esni, és nem fognak felkapaszkodni a 17.helyre. A két csapatban szinte alig van hiányzó, ám ebből a kevésből is a legfájdalmasabb Aquillani kiesése. A Roma biztos győzelmére tippelünk. -> Roma-Livorno 2-0

by nepjuve

31.forduló, elmaradt mérkőzés:

Juventus 3-0 Parma

Torinóban a kiesés ellen küzdő Parma és a BL indulást bebiztosítani kívánó Juventus csapott össze. A Parma pihentette néhány fontosabb játékosát a hétvégére, míg a fekete-fehérek a még soha nem látott Palladino – Nocerino – Camoranesi - Salihamidzic középpályával lépett ki a gyepre. A Juventus egyszerűen nekiesett a Parmának, a meccs első félidejében 32%-ban birtokolta a labdát a vendég együttes, de véleményem szerint ez többet mutat a valós értéknél. A Juve 3 perc után már gólt is szerezhetett volna, Del Piero éles szögből betekert szabadrúgásába Salihamidzic csúsztatott bele, és csak centiméterekkel kerülte el a kaput a keresztbe elsüvítő labda. Ezután egy lefejelt labdát Corradini igyekezett a kapuba juttatni, de Buffon könnyen leért a labdára. Ezzel a Parma félbe is szakította a Juve kapujának bevételére kitűzött küldetését. Aztán a 12. percben Alex Del Piero szögletét követően Bucci érkezett későn a labdát már elfejelő Salihamidzic elé, akinek a fejese még a kapufára pattant, de Trezeguet már lesben állt (de nem lesen :P) és a kapufát fogva, bebelsőzte a lasztit. <Rete! David Tre-ze-guet!>. A 30.percben aztán Camoranesi ívelt egy mesteri labdát Palladino elé, aki vállalva az irdatlan nagy pofán rúgást, elfejelte Zenoni elől és miután betört a 16-oson belülre, egy védhetetlen bombát eresztett a hosszú alsóba; 2-0. Aztán Chiellinit röpke 10 percen belül Corradi és a Couto könyökölte arcba, bár utóbbi inkább ököllel vágta pofon. Meg is jegyezték egymás pofáját. Már látjuk, ahogy jövőre majd Giorgio ráküldi Coutora Sissokot, és ezzel be is fejeződik a portugál karrierje. Aztán a második félidei Camo-Tiago és Alex-Nedved csere jót tett a Bianconeriknek. Előbbi 20 méterről próbálkozott egy átlövéssel, de ez nem sokkal ugyan, de mellé ment. Viszont Tiago próbálkozása sikeres volt, kár hogy nem is akart kapura lőni. A portugál középpályás bevitte a parmaiak sűrűjébe majd külsővel szerette volna a teljesen üresen álló Trezeguethez emelni a labdát, de Morrone szegény, aki minden áron fel akart volna szabdítani olyan szerencsétlenül fejelt a labdába, hogy az a kimozduló Bucci fölött a kapuba hullott. Nem is ujjongott a gól után. Aztán a kék mezesek elkezdtek reklamálni valamit a bírónál, amit egy Couto piros lap követett. Egyenlőre érthetetlen, hogy miért állították ki a hátvédet, valószínűleg megmutatta a játékvezetőnek varázslatos szókincsét, ami miatt már a Lazioban is leküldték néhányszor a pályáról. Aztán mivel a Juventusnál nem szerepelt napirendi pontként a Parma 4:0-s megalázása, így 89:15-nél a játékvezető lefújta a meccset.

by nepjuve

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calcio.blog.hu/api/trackback/id/tr73432926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása